MENU

Goedgevulde spaghettisaus

Goedgevulde spaghettisaus

Benodigdheden:

1 kleine courgette, grof gesneden

1 rode paprika, grof gesneden

250 gram champignons, grof gesneden

1 rode ui of 2 sjalotjes, fijngesneden

2 tenen knoflook, gehalveerd

4 eetlepels olijfolie

een fles tomatensaus (AH Biologische Passata di pomodoro, 690 gram, € 1,25)

blikje tomatenpuree (70 gram)

klontje roomboter

versgemalen zwarte peper

zeezout

 

Werkwijze:

Pak een ruime pan met deksel en verwarm hierin de olijfolie op middelhoog vuur. Laat de ui, samen met de knoflook, glazig worden. Haal vervolgens de knoflook er weer uit. Gooi de courgette, paprika en champignons erbij samen met een beetje peper en zout. Roer een paar minuten totdat de groente wat zachter wordt. Giet er een scheutje water bij, zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven. Voeg vervolgens de spaghettisaus en de tomatenpuree toe, roer goed en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit, schep er een klontje roomboter door en pureer alles in de pan met een staafmixer op de laagste stand. Mix kort als je het lekker vindt dat de saus wat structuur heeft of mix wat langer voor een gladdere saus. 

Serveer bijvoorbeeld met (volkoren) spaghetti, geruld rundergehakt, rucola, peterselie of basilicum en een beetje geraspte kaas.