MENU

About

Na mijn studie journalistiek kreeg ik een baan als redacteur bij het tijdschrift LINDA. Omdat ik me niet altijd de tijd gunde om een gezonde maaltijd te bereiden, hing ik zo’n beetje van de stoommaaltijden en diepvriespizza’s aan elkaar. Een tekst schreef ik het lekkerst met een pak koekjes onder handbereik. Of een zak Harlekijntjes.

Natuurlijk bleef dat niet zonder gevolgen. Omdat ik graag fit en slank wilde zijn volgde ik elk dieet dat er maar bestond. Zodat ik daarna zeker wist: dít werkt niet. 

Ik verdiepte me in gezonde voeding en nam een hond. In no time was ik weer happy met mijn lijf. En wist ik: er is maar één manier om slank, fit en gezond te zijn en dat is een gevarieerd en gezond eetpatroon te volgen en voldoende te bewegen. Levenslang.

Nooit meer op dieet

Ik volgde de afgelopen jaren meerdere voedingsopleidingen en help nu, als gecertificeerd gewichtsconsulent en voedingsdeskundige, anderen om (ook) weer lekker in hun vel te komen. Want gezond eten klinkt eenvouding, maar in de praktijk blijkt het enorm lastig om hier zelf een weg in te vinden. Overal lees je verschillende visies over voeding. En ook de schappen van de supermarkt liggen vol producten die gezond lijken, maar dat niet zijn. Als jij ook door de bomen het bos niet meer ziet, help ik je graag verder. Jouw droomfiguur, nooit meer jojoën, elke dag fit en fris je bed uitkomen; het ligt allemaal binnen handbereik. Eigenlijk is het allemaal niet zo heel erg ingewikkeld. Je hebt waaschijnlijk net even dat duwtje in de juiste richting nodig. Kun je wel wat hulp gebruiken? Maak dan snel een afspraak.

Missie: gezonde scholen

In opdracht van de gemeente Ede ondersteun ik sinds 2019 basisscholen die een gezond voedingsbeleid willen introduceren op school. Slechts 4 op de 10 jonge kinderen in Nederland eten genoeg groente en fruit. Dat betekent: werk aan de winkel. School is een plek waar kinderen veel tijd doorbrengen. Als ze daar een gezonde basis meekrijgen en leren dat water drinken heel gewoon is, dat om 10 uur groente of fruit eten de gewoonste zaak van de wereld is en dat snoep, koek en chips niet in een lunchtrommel thuishoren, helpen we ze daar enorm bij. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Op school leer je rekenen en taal en daar heb je de rest van je leven plezier van. Vreemd genoeg krijgen kinderen op school geen les in het gezond houden van hun lichaam. Mijn missie is daar verandering in te brengen. En dat doe ik door scholen te begeleiden in het traject richting een gezond voedingsbeleid. Samen met partner-in-crime Iemke Janssen organiseer ik informatieavonden, help ik bij het schrijven van beleid, lever ik input voor nieuwsbrieven, organiseer ik workshops, exursies of themaweken, train ik leerkrachten, geef ik gastlessen en help ik bij het implementeren van structurele voedseleducatie. Wil je weten of we ook iets voor de school van jouw kinderen kunnen betekenen, neem dan vooral contact met me op.