Benodigdheden (voor 2-4 personen):
4 grote vastkokende aardappels (met gladde, dunne schil)
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels zeezout
2 theelepels Italiaanse kruiden
45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
4 eetlepels olijfolie
ijsblokjes
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg bakpapier op een bakplaat. Maak de aardappels schoon (niet schillen) en snijd ze in wedges (over de lengte doormidden en dan beide helften over de lengte in drieën). Leg ze 30 minuten in een kom met koud water en ijsblokjes. Meng de aardappels vervolgens met de olijfolie en strooi eerst de Parmezaanse kaas erover en vervolgens het mengsel van zeezout, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Leg de aardappeltjes met de schil naar beneden op de bakplaat en schuif ze in de oven. Ze zijn klaar (na ongeveer 30 minuten) als ze goudbruin en gaar zijn.