MENU

Met een goedgevulde rugzak naar school

Hoe fijn is het als je de hele dag op school zit en je hebt van je mama (of papa natuurlijk) een fijn lunchpakketje meegekregen. Van elke dag dezelfde kleffe boterhammen wordt niemand vrolijk. Ook je kind niet. Hier 8 tips die zeker in goede aarde zullen vallen:

1. Kies een leuke broodtrommel. Dat is eigenlijk het halve werk. Om een gevarieerde lunch mee te geven, heb je een trommel nodig met meerdere vakjes zodat de boel niet door elkaar gehusseld wordt. Ook kun je voor de afwisseling een keer yoghurt meegeven in een speciale yoghurtbeker met apart bakje voor de muesli/noten/vruchtjes.

pandtrommel

 

hoofdentrommels

 

 2. Vul de vakjes van de broodtrommel bijvoorbeeld met: een volkoren boterham, mueslibol, plakjes ei, een wrap, pannenkoek, komkommer, paprika, cherrytomaatjes, mango, meloen, frambozen, blauwe bessen, noten, (pasta)salade, rijstewafel of gedroogd fruit

Gevarieerde trommel

 

 3. De juf ziet er meestal op toe dat de hele lunch wordt opgegeten, en zij heeft vaak net iets meer overwicht dan jij. Hoe fijn is het dat alle vitamientjes een keer moeiteloos naar binnen gaan?

 

 4. Het valt niet altijd mee om je kind genoeg groente te laten eten. ‘s Avonds is het regelmatig zo moe dat het niet meevalt om het gezondste van het bord met smaak op te eten. Dan is het fijn als het overdag een extra groentemomentje heeft gehad.

 

 5. In plaats dat je kind snoep of koek toestopt, denk eens aan een lief briefje of kaartje. Succes verzekerd!

lief kaartje broodtrommel

 

 6. Voor de echte diehards (die hier ’s ochtends de tijd voor kunnen opbrengen) zijn er ook allerlei leuke uitsteekvormpjes en prikkertjes op de markt waarmee je een boterham of stuk groente of fruit kan omtoveren in een leuk poppetje of diertje.

prikkers broodtrommel

uitsteekvormpje

 

 7. Vul de broodtrommel zonder dat je kind (kritisch) toekijkt, want het moet natuurlijk wel een verrassing blijven.

 

 8. Tenslotte moet er natuurlijk zo nu en dan ook nog wat gedronken worden op school. Hoewel een beker sap op z’n tijd natuurlijk prima is, geef je je kind bij voorkeur water mee. Of thee. In een speciale thermosfles heeft de thee rond tien uur precies de goede temperatuur voor een kind.

thermosfles

 

Ik zou zeggen: je moet er iets voor over hebben. De wekker wat vroeger zetten bijvoorbeeld. Maar je krijgt er een heeeel blij kind voor terug. En daar doen we toch (bijna) alles voor, of niet?