Benodigdheden (voor 2 personen):
200 gram kleine tomaatjes, in vieren gesneden
150 gram haricots verts
150 gram couscous
1 rode peper, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
50 gram rozijnen
2 schijven ananas, in stukjes gesneden
3 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
Werkwijze:
Snijd de uiteinden van de boontjes en kook ze 10 minuten in water met zout. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok op middelhoog vuur en voeg de tomaten, peper, knoflook, rozijnen en ananas toe. Bak 5 minuten. Doe de couscous in een diep bord en giet er kokend water bij. Zorg dat de couscous ruim onder water staat. Wacht tot het water is opgenomen en schep de couscous vervolgens in de wok. Giet de boontjes af en voeg ze bij de couscous. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.